< Best of two worlds by innovation
29.02.2012 10:40 Leeftijd: 7 yrs
Categorie: klanten aan het woord
Door: MCO-Team B.V.

Win-Win door gezamelijke innovatie

2 februari 2012, we ontmoeten elkaar bij -5 graden Celsius op Shell Moerdijk, poort 1. Terwijl we op weg zijn naar het kantoor van Peter van Rij voor het eigenlijke interview


MCO-Team B.V: Peter van Rij

Door: Mart-Jan van der Maas

2 februari 2012, we ontmoeten elkaar bij -5 graden Celsius op Shell Moerdijk, poort 1. Terwijl we op weg zijn naar het kantoor van Peter van Rij voor het eigenlijke interview merkt Peter terloops op;


“kijk nu hebben we het voordeel dat we gewoon door kunnen gaan met het reinigen van de luchtkoelers. Bij reinigen met water zouden we niet kunnen werken als gevolg van de vorst, nu kunnen we vasthouden aan de planning zoals we die hebben opgesteld.”


Eenmaal op kantoor vertelt Peter (field supervisor op Shell Moerdijk) verder;


“Wij zoeken naar innovaties waarmee we de kwaliteit kunnen verhogen en uiteindelijk totale kosten kunnen besparen. MCO-Team is sinds jaar en dag onze leverancier voor de optimalisatie van luchtkoelers. Logisch dat we ons tot hen hebben gericht.”


Naast de hydrojet cleaning, reiniging met behulp van hogedruk water, heeft MCO-Team ook NJP-Cleaning in haar assortiment. NJP-Cleaning is een manier van reinigen waarbij geen water gebruikt wordt. Een droge manier dus! En bij -5 werpt dat direct vruchten af, Peter vult aan “we kunnen ons los van het weer goed prepareren op de warme periode en zo koelcapaciteit naar onze interne klant garanderen”.

Deze methode is door MCO-Team geoptimaliseerd voor de koelbanken die MCO-Team reinigt. Hierdoor kan MCO-Team de werkzaamheden geheel zelfstandig uitvoeren.
MCO-Team heeft na het bekend worden van de wens van Shell een proef uitgevoerd op enkele van de aanwezige koelbanken. Samen hebben we deze proef geëvalueerd en geconstateerd dat het werkt, “en dat het goed werkt” vult Peter aan. Na een reeks van optimalisatie ronden is de methode vastgelegd en toegevoegd aan het al van kracht zijnde reinigingscontract.
Voor Shell speelt er nog een ander groot voordeel mee en dat is dat er veel minder additionele werkzaamheden zoals stellingbouw moeten worden uitgevoerd en gecoordineerd. En ook de kraankosten behoren tot het verleden. Peter beaamt dat het hier om een substantiële reductie van de kosten voor Shell gaat. Naast een verlaging van de kosten heeft Shell hierdoor ook meer zicht op de kosten, met andere woorden: de voorspelbaarheid wordt groter.


Hoe zien wij de toekomst? Hoe gaat het verder met deze technieken en de samenwerking tussen Shell en MCO-Team? Peter geeft aan dat we samen gaan zoeken naar een bredere inzetbaarheid van deze methode en naar een inzet van de andere diensten van MCO-Team. Samen innoveren, optimaliseren, kosten reduceren. Het zijn zomaar wat woorden, maar wel woorden die wat ons betreft de toekomst tussen MCO-Team en haar klanten typeren. Vooral het woord “samen”. MCO-Team blijft inzetten op innovatie en voor haar klanten maximaal koel rendement verwezelijken.


footer

Contact opnemen

Hier kunt u contact met ons opnemen >>>

Foto's

Bekijk hier al onze foto's >>>

Online koeladvies

Klik hier voor online koeladvies >>>

Vier specialisaties

Dit zijn onze 4 specialisaties >>>